Tako kot sem jaz zdravo živela, tako športala, kot prehranjevala in lahko rečem, da je tudi nosečnost bila načrtovana in pazila sem še bolj pri prehrani, pa sem v nosečnosti dobila diabetes. Resnično nisem mogla verjeti, ko mi je zdravnica rekla, da imam diabetes. Rekla sem ji, da so se zmotili, da jaz ne morem tega imeti, da nobeden v družini tega nima in da preveč zdravo živim, da bi imela diabetes, ona pa me je še enkrat pogledala in rekla, da ga žal imam. 

Da se naj umirim, ker se morava pogovoriti glede tega, kajti to ni tako zanemarljiva bolezen v nosečnosti in morala bom paziti, kaj jem in kako se zdravim, da ne pride do problemov.

Povedala mi je, da je diabetes v nosečnosti pogost, tudi pri ženskah, ki niso imele prej težav, tako da to sva rešili na začetku. Da tudi če nisem imela težav je normalno, da sem lahko žal dobila diabetes. Potem pa mi je razložila, da se mi je sladkor v krvi povečal, razlog pa je inzulinska odpornost, ki pa se pojavi kot posledica hormonskega delovanja inzulina nasprotnih hormonov. Malo mi je postajalo bolj jasno, zakaj imam lahko jaz diabetes, ki živi tako zdravo.

Tako sva naredile načrt in odšla sem domov. Doma sem se usedla in bila pošteno zmedena, kajti bila sem ena izmed tistih nosečnic, ki je mislila, da bo nosečnost mala malica. Pa je res kar pravijo, otrok ti vse obrne na glavo in nič ne moremo vedeti 100%, ko imamo enkrat otroka, no to mi je bila vstopna točka za družinsko življenje, diabetes mi je pokazal, da le ne morem vsega kontrolirati in naj se na to v materinstvu pripravim. Tako sem celo nosečnost bila pridna in upoštevala zdravnike, ker sem imela diabetes in tako rodila zdravo punčko in ji dala ime Denis.