Če ste nagnjeni k debelosti in nič ne naredite za svoje telo, potem pri vas tudi liposukcija ne bo naredila čudežev. Zavedati se je potrebno, da je liposukcija res izsesavanje vaše maščobe, na delih, ki je je preveč, vendar pa to ni tako enostavno, lahko pride tudi do zapletov, kot so:

  • Krvavitve,
  • vnetij,
  • oslabljene cirkulacije krvi, kjer je bila narejena liposukcija,
  • nevroza kože.

Vse to je možno, da pride do zapletov in pripravljeni morate biti na to. To pa še ni pogoj, da ker ste predebeli, da pa bo liposukcija poskrbela za to. Potreben je celotni proces. Tako morate prvo vi sami telesno poskrbeti, da se ukvarjate z športom in pazite na prehrano in šele potem, če se ne morete znebiti maščobe na določenih delih telesa, greste po nasvet do zdravnika. On vam bo odkrito povedal, ali je liposukcija pri vas možna in ali je sploh smiselna. Kajti potrebno je spremeniti svoje slabe življenjske navade tudi po operaciji. 

Je pa ena stvar, da ste lahko dedno nagnjeni k nabiranju maščobnih oblog in se jih enostavno ne boste mogli z leti znebiti, tudi če boste živeli zdravo in športno, ti primeri pa so vsekakor primerni, da se liposukcija opravi, kajti niste vi krivi za maščobne obloge in tudi rešili se jih ne boste.

Kot smo pa rekli, da liposukcija ne dela čudežev in prej se pozanimajte kako to sploh poteka in če ste pravi kandidat za to. Če imate na nekaterih delih telesa le malo maščobnih blazinic in vas to moti, še ne pomeni, da morate takoj k zdravniku po nasvet, da bi pri vas bila opravljena liposukcija. Prej je pomemben zdrav življenjski slog, res pa je, da leta tečejo in nikakor ne moremo pri 40 izgledati tako kot smo izgledali pri 20 letih. Zato pri 40 ne pride v poštev liposukcija, vendar moramo biti razumni, da leta naredijo svoje in imeti radi svoje telo.